Aparitii in presa

Ziarul Financiar
14 iulie 2006
La restaurant cu Peter Imre: "Insula" ospitaliera:

Oricine merge la mare doreste sa se relaxeze pe malul apei, sa respire briza sarata si sa savureze un peste bine pregatit. Din fericire, toate aceste dorinte sunt indeplinite la restaurantul Insula din Neptun.

Jurnalul National
19 august 2005
Cronica de restaurant:

Auzind unde vreau sa iau masa, taximetristul imi spune: "Nu va duceti dom’le acolo, ca va iau aia si ultimul banut!" Si ce daca?, mi-am spus in gand, poate ca e cazul, din cand in cand, mai ales intr-un sejur la mare, sa-ncerc sa dau ultimul banut pentru o chestie unica-n viata… Am pasit, asadar, fara prejudecati, pe teritoriul restaurantului Insula, situat pe microlaguna dintre Neptun si Marea Neagra.

La restaurant cu Peter Imre: "Insula" ospitaliera

Ziarul Financiar, 14 iulie 2006

Oricine merge la mare doreste sa se relaxeze pe malul apei, sa respire briza sarata si sa savureze un peste bine pregatit. Din fericire, toate aceste dorinte sunt indeplinite la restaurantul Insula din Neptun.

Decorul este spectaculos, iar oaspetii isi pot usor inchipui ca se afla in jungla amazoniana sau intr-o padure tropicala. Boxele plasate strategic pe malul apei garanteaza o intimitate perfecta, deoarece sunt pur si simplu imbracate in vegetatie luxurianta, care, pe langa racoarea minunata, ofera si placerea unei mese la adapost de orice privire indiscreta.

Intr-o asemenea boxa, va simtiti chiar ca pe o insula, departe de lumea dezlantuita, de orice zgomot si agitatie. Restaurantul mai are si un ponton, unde realmente puteti lua masa pe apa.

Lista de bucate este la fel de impresionanta ca si atmosfera, deoarece cuprinde toate soiurile si formele de pesti. Puteti incerca la Insula atat fructe de mare exotice, cat si somon, dar va recomand mai ales pestele romanesc, pregatit ca la carte, simplu dar delicios. Guvizii prajiti sunt un antreu perfect: crocanti, cu putina lamaie si un mujdei lejer, deschid imediat apetitul pentru ceea ce va urma. Personalul recomanda gustarea pecareasca si merita sa le urmati sfatul, deoarece chiftelutele de peste sunt o veritabila reusita, ca si salata de icre de crap si de stiuca, heringul sarat cu ceapa sau diversele soiuri de peste afumat.

Am ales apoi saramura de crap, pregatita neaos romaneste, ca de altfel si mamaliga, care am fost bucuros sa constat ca nu este preparata cu faina fina, ci cu malaiul traditional, cel mai gustos dupa parerea mea. Comesenii mei au ales calcan la gratar, foarte bine patruns dar, in acelasi timp incredibil de fraged si proaspat. Restaurantul ar mai putea totusi sa-si diversifice oferta de dulciuri - clatitele si papanasii nu pacatuiesc cu nimic in privinta gustului sau aspectului, dar mai multe sortimente de inghetata sau sorbeturi ar fi binevenite pentru zilele toride de vara. Serviciul este impecabil - chelnerii sunt in permanenta atenti la orice miscare sau gest pentru a satisface toate dorintele clientilor. Atmosfera este atat de proaspata si racoroasa, incat tigancile batrane cu bratele incarcate de trandafiri par mai degraba personaje desprinse din clasicul "My Fair Lady" decat din randurile minoritatilor balcanice.

In mod miraculos, nu veti fi deranjati de tantari sau alte insecte, dar, pentru orice eventualitate, chelnerii sunt inarmati cu lumanari speciale. Il felicit pe Marin Dumitru, proprietarul Insulei, pentru ca restaurantul face progrese vizibile: mancarea si atmosfera sunt perfecte, lista de vinuri autohtone este impresionanta, preturile sunt acceptabile, iar borsurile traditionale de peste sunt de neuitat. Eu unul m-am simtit foarte bine la Insula si cred ca este unul dintre cele mai bune restaurante cu specific pescaresc din Romania, unde serviciile, atmosfera si, bineinteles, mancarea nu pot fi decat pe placul mesenilor.